2013. október 19., szombat

Zöldségleves


Az ötletet Citromhabnál láttam a csirkeragu levesénél, csak nálam máshogy készült. Tökéletes volt ebédre. Köszönöm Citromhabnak. :))
Hozzávalók:
  • 2 csirkeszárny
  • 1 csirke far-hát
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 4 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 100 g zöldborsó
  • 1 karalábé
  • fél fej kelkáposzta
  • 2 húsleves kocka
  • kevés petrezselyemzöld 
  • 2 krumpli
  • 2-3 evőkanál kis kocka tészta
  • negyed zellergumó

Elkészítés: A szárnyakat keresztben, a csontok találkozásánál háromfelé vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a kockára vagy karikára vágott sárgarépát és gyökeret, a karalábét és a borsót.
Pár percig pároljuk, majd felengedjük vízzel és beledobjuk a húsleves kockát és a zellert.
Sózzuk, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, a kisebb darabokra vágott kelkáposztát, a petrezselyemzöldet, majd kicsivel később a tésztát is.
Ha minden puhára főtt, és szükséges, még sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése